Another good day !

Lägenheten jag kollade på idag var väldigt fin och fräch med fin utsikt men det var inget för mig eftersom att man delade sovrum där. Kök och vardagsrum har jag inget problem att dela men ett eget rum vill jag iallafall ha. Men jag tror det inte kommer bli något problem med att hitta något nytt boende så jag fortsätter bara att leta !

Jag köpte en ny väska idag eftersom att jag kände ett ganska stort behov av det. Det är en väska som man både kan använda som handväska och ryggsäck, jag går ju ganska mycket här så det börjar bli jobbigt att släpa runt på min adidasväska. Betydligt lättare och hälsosammare att bära på en ryggsäck ! den har bra storlek också,  jag får plats med mina böcker, matlåda, vattenflaska och lite annat :)

Inte för att jag tror att ni bryr er så jättemycket om hur min nya väska ser ut men jag har varit ganska dålig med kameran idag.

Imorgon blir det först skola som vanligt och sen till Kangaroo point (berättar mer sen vad det är när jag har varit dit, om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt men det ska tydligen vara ganska känt här i Brisbane ;)). Sen på kvällen är det ju Pub night :D, när jag pratar med folk om aktiviteter här på skolan så nämner alla Pub night så det blir nog kul !

Hittills har jag gillat min vardag väldigt mycket här, väldigt händelserik och lektionerna är roligare än vad jag är van vid ;). Kram ! /sandra

Sol och varmt !

Da var ytterligare en skoldag slut. Efter skolan at jag lunch och kollade runt i affarer med Anna och tva andra tjejer. Vadret ar toppen !

Snart ska jag mota upp en kille har pa skolan som ska visa mig ett boende. Jag tycker att det ar for dyrt dar jag bor och jag vill aven ha det lite narmare till skolan. Sa jag hoppas att det ar fint :)

Sista lektionen idag som jag hade sa var jag pa en hogre level an vad jag har varit hittills. Det var valdigt stor skillnad, eleverna var ganska mycket battre pa engelska. Men det var bara bra tyckte jag :)

Nu hinner jag inte skriva na mer !

Jag ar i skolan nu sa darfor har jag inga svenska bokstaver ;) 

Tisdag

Jag anmälde mig till fotbollsmatchen på fredag. Australien ska möta Thailand och dom ska spela här i Brisbane ! det blir nog kul :D. Idag hade jag mina första riktiga lektioner, jag har tre lektioner varje dag så det känns ganska lagomt. Idag etfer skolan så var vi till South bank och sen till gymmet. Efter gymmet tänkte jag ta bussen hem men det var typ kö till dom flesta bussarna så jag bestämde mig för att gå istället. Kanske inte så smart eftersom att det började regna mer och mer. Det var skönt att komma hem och få duscha ! när jag kom hem vid sextiden så började det även åska och blixtra. Då hade det även hunnit bli mörkt.

Där har ni några bilder från South bank, idag var det ju inte så jättevarmt men dom dagar det är det så kommer det nog vara väldigt skönt att vara där :)

Blir nog att sova ganska tidigt idag också, känner mig ganska trött ! /sandra

Ajuste, det flyttade in en till tjej idag från japan. Hon verkar snäll och hon pratar också väldigt gulligt ^^

A good start, I'm looking forward to tomorrow !

Då var första skoldagen avklarad och det gick bra ! Vi fick göra några tester och så fick vi massa information om skolan och även lite om Brisbane. Vi fick även en rundtur i centrala Brisbane. Jag går inte så jättelånga dagar (9.00-12.45) så när skolan var slut så kollade jag upp lite olika aktiviteter som skolan ordnar och tog reda på lite mer om gymmet. Jag blev lite besviken eftersom att vi tydligen bara får besöka gymmet under vissa bestämda tider på dagen. Men jag och en till tjej (Anna från spanien) skrev iallafall upp våra namn så vi ska besöka gymmet imorgon :), vi tänkte också ta en promenad till South bank (typ en "fake-beach" som dom på skolan kallade det) imorgon. Det ska bli spännande att se hur det är där !

Vi skrev upp oss på två av aktiviteterna den här veckan, Pub night som är på torsdag och Picnic and Riverfiver som är på lördag. På lördag så är det tydligen jätte mycket fyrverkerier vid floden som går igenom Brisbane så det ska bli spännande att se ! Det spelas även en stor fotbollsmatch här på fredag som jag funderar på att anmäla mig till.

Jag tog en bild på google på South bank, om jag kommer ihåg imorgon så knäpper jag egna kort !

Jag hann faktiskt se ganska mycket av centrala Brisbane idag. Jag, Anna och två till (som jag inte kommer ihåg namnen på) besökte en gata som kallas China town, det var väl inte så jättemycket och se men jag fick iallafall se ganska mycket på vägen dit ;).

Efter att vi hade sett det bestämde jag mig för att gå till mitt boende för att se hur lång tid det tar. Så från skolan och hem tog det cirka 45 minuter (med ett par stopp då jag fick lov att fråga om vägen ;))

China town, som ni ser på bilden så har det varit väldigt fint väder här idag också :D

Kanske ett lite för långt inlägg men spela roll :D /sandra


School tomorrow !

Jag har inte varit superflitig med kameran än så länge men jag har iallafall knäppt några bilder med mobilen !

På Heathrow i väntan på flyget till Singapore

Flygplatsen i Singapore


Singapore

Jag hade inte väntat mig att det skulle vara så här varmt nu första dagen jag kom hit ! det är ju vinter här. Jag tog en till promenad här i Kelvin Grove för att jag skulle piggna till efter min powernap och då hade jag bara shorts och linne. Efter bara några minuter var det varmt och jag hade stor lust att bada !

Idag flyttade den andra tjejen som bor här till ett annat boende och eftersom att hon skulle få mat där så gav hon mig lite av det som hon inte ville ha med sig. Det var frysta grejjer; kött, kyckling, köttfärs och lite ost. Det var ju väldigt snällt av hon =)

Det ska bli kul med skola imorgon och just nu är jag inge nervös alls men vi får väl se om jag blir det !

Ha det bra :) /sandra

Det går bra !

Nu sitter jag i mitt boende i Brisbane. Allt har gått bra och det känns väldigt skönt att äntligen vara framme ! Jag skrev ju att jag skulle bo med en svensk tjej men så var det tydligen inte :p, jag har än så länge träffat två av mina rumskamrater och dom verkar schysta :) , å båda blev väldigt förvånade när jag berättade att jag skulle plugga engelska här. Daniel som den ena heter och är tysk sa att jag var den langportsstudenten som han hade hört som hade bäst engelska :o så vi får väl se hur det går imorgon, det går nog bra :).

Jag har hunnit sova en timme nu, duschat och även tagit mig en promenad till super marketen här i Kelvin Grove för att handla lite mat. Jag hade lite svårt vad jag skulle köpa för något så det tog lite tid men tillslut kom jag hem med en matkasse fylld med mat !

Vädret har varit jättefint ända sen jag kom hit tidigt imorse och det blev väldigt varmt när jag skulle gå hem från affären :)

Kramar från Brisbane ! /sandra

Mamma och pappa, kommentera om ni läst detta inlägg !

Singapore !

Hittade gratis internet har pa flygplatsen i Singapore ! resan har gatt bra hittills och om ett par timmar hoppar jag pa flyget till Brisbane :). Flyget hit fran London var ju hela 13 timmar men det kandes som att det gick betydligt fortare. Jag underholl mig med min egna tvskarm, lyxigaste planet jag akt hittills i mitt liv ;) 

Flygplatsen har ar riktigt tjusig, massa palmer och vaxter lite overallt. Den ar aven helt enorm men jag haller mig nog har pa min terminal sa jag inte gar vilse !

Kram pa er ! /sandra

Today is the day

Då äre bara mamma och pappa kvar som jag ska säga hejdå till. Jag, elin och viktoria stog ute i regnet under ett paraply och pratade jättelänge precis. Jag har så fina vänner som jag kommer sakna så otroligt mycket <3 !

Så dagen är alltså här, 26 augusti, dagen som jag har väntat på ganska länge nu ! kan inte fatta det, nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och det är nu mitt äventyr börjar ! =)

Det är väl meningen att jag ska gå och lägga mig nu men det kommer antagligen ta några timmar att somna. Så nästa gång vi hörs är jag antagligen på andra sidan jorden, kram på er ! <3 /sandra

Ännu mer godis

Många blandade känslor den här veckan. Många bra känslor men såklart en del jobbiga känslor också. Säga hejdå till familj och vänner och inte veta när jag får träffa dom igen. Flytta helt SJÄLV till andra sidan jordklotet i ett helt annat land. Tankar om att jag inte kommer klara det med min inte allt för bra engelska och mitt dåliga självförtroende .. trots att dom här känslorna gnager i mig så tappar jag inte modet för det eftersom att dom bra känslorna är starkare ! Jag är trött på borlänge och vill verkligen prova på något nytt och spännande och jag älskar att resa och se nya platser och saker. Det här är en av mina drömmar och jag känner mig så lycklig lottad som har chansen att göra det här och förverkliga den =)

Man kan säga att jag har två stora mål med den här resan; att bli duktig på engelska och få bättre självförtroende, bli starkare i mig själv. Jag vet att det inte är omöjligt och jag ska klara det :). Sen ska jag såklart ha roligt och njuta på vägen och kämpa mig igenom motgångar som jag vet kan komma. Jag vet också att jag har stort stöd här hemmifrån <3

Inge soltorg imorgon

I tolv år har jag gått till skolan nu i augusti och hösten börjar komma men nu behöver jag inte det. Känns lite konstigt !

Trots att jag har tagit studenten och har jobbat i sommar så känns det som att det har varit ett vanligt sommarlov. Jag har hunnit med i princip allt jag velat trots att jag har jobbat hyffsat mycket (dock har jag velat träffa vissa personer lite mer) så jag tänkte lista upp några av sakerna:

  • Träffat och umgås med vänner och familj
  • Badat, solat och chillat i Dammsjön
  • Haft en härlig vecka i Piteå med släkten
  • Haft en Grym p&l-vecka !
  • En rolig dag i Stockholm på dels Gröna Lund
  • Härliga sommarnätter
  • Grillkvällar
  • Some party !
  • Fixat klart allt inför resan
  • Träning, ovanligt mycket gym faktiskt :)
Ja det var några av sakerna som jag kom på nu och jag är nöjd över min sommar !

Nu sitter jag och passar på att äta svenskt godis, antagligen det som jag kommer sakna mest när det gäller matväg ;) hehe jag är hopplös ibland ..


Three days !!

Igår tog jag tag i min blogg och fixade en ny header, så denna får duga för ett tag iaf. Ringde STA travel nyss (dom jag bokat min flygresa med) och fick reda på att det inte är några ändrade flygtider för mig, bra det :). Tog även reda på hur mycket jag fick packa så nu vet jag det, 23 kg och 6 kg som handbagage. Förra veckan jag vägde min resväska så vägde den 15 kg och då är nästan allt packat, så då äre ju lugnt :). Hehe, tror jag kommer ha en lättare väska med mig nu än vad jag hade till Zakyntos !

När pappa kommer hem ska jag till Avesta hem till min farmor och farfar, farfar fyller år. Jag har hört att det ska bjudas på smörgåstårta, yey ! Nu ska jag cykla till gymmet i det fina vädret :D

Kram ! /sandra

Imorgon är det tre månader sen vi åkte till Zakyntos :o , tiden går fort !

Done

Då var sista arbetspasset avklarat ! känns lite konstigt men också väldigt skönt :)

Nu blire att åka på fest idag igen, wei ;D. En kul sista helg här i Sverige trots att jag har jobbat ganska mycket =)

Kram ! /sandra

Saturday night, (my last one here in sweden btw !!)


Hehe, reunion

One week

Oj nu har jag inte skrivit på typ tre dagar :o har vart lite upptagen med annat.
Idag är det min femte och sista lediga dag den här veckan och jag tycker att jag har hunnit med det jag har velat den här veckan :) träffa kompisar, träna och lite fix inför resan (som förresten är om en vecka idag !!). I helgen blir det jobb igen och det verkar även som att det blir två fester, skoj !

Jag var på ÖB idag och såg att dom hade tonfisk i tomatsås så då köpte jag det men det var inte Alls lika gott som makrill i tomatsås :( lite besviken blev jag.

Hehe ja så då vet ni det ;) Have a great weekend ! /sandra

Mmm, kyckling !

Har hämtat ut lite australiensisk dollar på banken idag och så hann jag även med att gå på kupolen med Vickis en sväng :) men bara kolla inte köpa !


Igår började jag städa ur mitt rum, känns som att jag packar ner mitt liv i några lådor ! trodde aldrig jag skulle säga det men jag kommer nog sakna min garderob :p

Bye ! /sandra

Next week !


Yes, nästa vecka åker jag !!

Godnatt !


Utgång

Tycker om mina fina vänner =)

Less then two weeks !

Kom precis hem från jobbet och sitter nu och äter ett gott mellanmål jag kom på igår: kesella mixat med banan toppat med musli ! supergott och nyttigt :D

Imorgon ser jag fram emot att få sova, börjar inte förrens klockan tre (har ju börjat tidigt tre dagar i rad nu). Ikväll blir det utgång, jag vet inte vart än men det visar sig :D

Jag börjar ladda redan nu, Ha en bra fortsatt lördag :D /sandra

nyklippt och nyfärgat

Jag tog mig upp imorse och efter att ha ätit min goda gröt så var jag redo att jobba :)

Snart ska jag sätta mig på cykeln och möta upp Elin och Vickis och åka på zumba, har aldrig provat det så det ska bli kul !


Imorgon börjar jag ännu tidigare, klockan 7.00 -.-

Men nu ser jag fram emot zumban ! :D /sandra

sixteen days

Banken, gymmet, träffa Elin och Vickis, bio med Ottis. Vi såg Bad teacher, inte den bästa film jag sett men inte sämsta heller :) å riktigt kul att få träffa Ottis ! har hänt allt för sällan nu =(


Zakyntosresan <3

Imorgon jobbar jag 8.15-14.30. Känns som att jag bara har jobbat stängningspass den senaste tiden men det ska bli skönt att få komma hem tidigt så man kan göra lite fler saker efter jobbet än vad man kan när man slutar 21.00 :). Fast å andra sidan så måste jag ta mig upp ur sängen tidigt imorgon och jag kommer antagligen somna sent.

Men lika bra att börja försöka nu, Nattinatti ! /sandra

=)

Fick precis reda på att jag ska bo med en annan svensk tjej som också går på Langports (skolan jag ska gå på) och några andra personer från andra länder som går på andra skolor i Brisbane. Blev förvånad att jag fick bo med en svensk !

Pappa ville vara helt säker på att allt med mitt visum stämmer  så han ringde till svenska ambassaden i Canberra och det slutade med att jag fick prata med någon från england tror jag det var som skulle kolla upp mina uppgifter så mitt visum var giltigt och det var det :) så det känns bra. När man åker utomlands så brukar man ju ha ett europeiskt sjukförsäkringskort som man får från försäkringskassan så vi ringde dit och berättade att jag skulle till australien och då sa hon att det var ett vanligt europeiskt sjukförsäkringskort man skulle ha. Det heter ju europeiskt men hon sa att det var ett undantag när det gäller australien så det var det vi skulle ha. Bra tänkte vi och fick det hemskickat. Några dagar senare när vi fått det så tyckte vi ändå att det var lite konstigt att det skulle gälla i australien så pappa ringer till försäkringskassan igen bara för att kontollera att de stämmer. Han får prata med en annan tjej och det visar sig att kortet inte alls fungerar i Australien utan att det är ett annat tillstånd man ska ha. Så tur att vi ringde ! nu har vi dubbelkollat allt när det gäller visum, biljetter, försäkring så ingenting blir fel.


Nu har jag också fått adressen till mitt boende, Kelvin grove heter området jag ska bo på :) Enligt kartan så är det typ tre km (fågelväg) till skolan som ligger i centrum i Brisbane.



Ny vecka !

Hihi gick riktigt bra när jag spelade biljard precis, tre vinster av tre omgångar ;) ni får ta revansch nästa gång elin och elin !

Var ju och skulle ta den sista vaccinationssprutan mot hepatit A och B idag inför resan till Thailand men det slutade med att jag kom hem med ett plåster på varje arm. Hon sköterskan rekommenderade ett vaccinn mot någon sjukdom som kunde smitta via luft bland ungdomar i Australien tror jag hon sa så det blev att ta det också. Det var ett ganska nytt vaccin och det lät inte så jätte troligt att man skulle bli smittad men om man blev det så var det allvarligt. Så ingen idé att chansa ju :)

Känns som att det var länge sen jag hade strumpbyxor på mig ! Börjar sommaren gå mot sitt slut ?

Kram ! /sandra

trööööötttt

Helt slut efter helgens jobb, speciellt idag då jag kände mig febrig de fyra första timmarna men det blev iaf bättre efter att jag hade ätit min matlåda på rasten. Jag tyckte att jag var värd en fet godispåse så jag stannade till på hemmakväll efter jobbet och inhandlade godis. Det har då inte varit någon nyttig vecka men det får det bli ändring på till nästa vecka ;)

Imorgon är jag ledig och då har jag lite grejjer som står på schemat, dels sista vaccinationsprutan, lite australien fix, träffa kompisar och gymmet :)

Kram ! /sandra

Tre veckor idag !!





Kan ni gissa vart jag har varit idag när ni ser dom här bilderna ?
På Orsa björnpark och kollat på björnar, leoparder och tigrar m.m. Riktigt kul faktiskt :D
På vägen hem stannade vi på pizzerian i forssa och åt, kycklingsandwish och cola för min del, mmmums !

I helgen väntas det mycket jobb så jag gick upp ganska tidigt imorse för att hinna in till gymmet, det gick bra och när jag kom dit så var det bara jag och två tjejer till där :).
Alltså blir det jobb 12.50-21.00 både lördag och söndag och efter jobbet på lördag så ska jag på 20-årsfest (=.

Have a nice weekend ! /sandra



Närmre och närmre

Det blev ett kvällsdopp i Haganäs idag med några från "exklassen", riktigt varmt och skönt i vattnet :). Så har jag ju jobbat idag också, där var det också väldigt varmt !

Försöker vara glad trots att jag måste vara inne och jobba när det är superfint väder ute.

Men igår så var jag ju ledig så då fick jag vara ute i det fina vädret och bada :D. Det blev långsjön med Vickis och hennes hund Olle, senare kom även Rodin och Lisa.

Olle var då ingen badkruka :D

På kvällen drog jag, Elin och Vickis in till rättvik på cruising lite spontant. Men det var kul och väldigt fint att gå på den långa bron när den var upplyst :)

Vickis och Elin. Jag vet, jätte mörk bild och det syns inte alls att det är nå lampor på bron men det var det ;)

Imorgon: jobb 15-21. Hoppas att det är badväder fram tills dess :D
Kram ! /sandra

August !

Efter en dag med jobb, bad i dammsjön, gymmet och lite volleybollspel så har jag nu bäddat ner mig framför tvn med godis och pepsi :)

Mina goda godisblandning, mestadels choklad ! hemmakväll har bäst lösgodis :)

Hoppas på lika fint väder imorgon på min lediga dag ! /sandra

RSS 2.0