Kangaroos and koalabears

Igår blev det en helddag på Dream world följt av en utgång på kvällen :)

Jag trodde att Dream world bara var ett tivoli med karuseller och så men dom hade även ett litet zoo där ! Så nu har jag sett kängurus och koalabjörnar, så otroligt fina djur ! Dom hade även tigrar, krokodiler, ormar, sköldpaddor och lite mer.

Tyvärr så var köerna till karusellerna ganska långa så vi hann inte åka allt men vi hann med en del iallafall :)


Dingo

Lara och Mirjam med en krokodil i bakgrunden :)

Kängurusarna gick runt löst och dom var väldigt tama så man kunde klappa och mata dom :)

Dom var så söta och mjuka ! jag är kär <3



Koalas. Dom var mycket mindre än vad jag trodde dom skulle vara !

Söta och lata ;)

Tigershow

Massa karuseller. Som ett barn på julafton :)

Trots att vi alla var ganska trötta efter dagen så bestämde vi oss endå för att gå ut, äre lördag så är det :) När kvällen/natten var över så hade vi besökt fyra olika pubar/clubar ;p.

Senare idag så ska nog jag Lara, Isa och Neus åka till ett shoppingcentrum här i närheten och förhoppningsvis hitta lite billig shopping !

Hare bäst ! /sandra


Langports games och Pubnight

Brisbane förlorade tyvärr Langports games men det var iallafall en väldigt rolig dag. Jag var med och spelade volleyboll och fotboll (där vi bara förlorade med ett mål.. ). Den enda sporten som Brisbane vann i var basket och i att prata engelska :p. Typ hela Gold coasts fotbollslag pratade swiss german hela tiden. Direkt när jag kom hem blev det att byta kläder och käka middag och direkt dra vidare till Pubnight ! På puben vi var (Down under) hade dom ett quiz som vi deltog i. And guess what ? vi vann ! Priset var öl för 100 dollar, jag dricker ju inte öl men det var kul att vi vann iallafall :).

En riktig härlig dag och kväll som idag resulterar i att jag är en aningen trött. Så ikväll ska jag nog bara ta det lugnt, kolla film och käka choklad och ladda inför Dream world imorgon :D Jag känner mig för lat för att laga mat idag så jag har köpt med mig sushi hem !

En riktigt härlig stämning efter en lyckad dag :)


Bilder från Down under :)

Idag fick jag lära mig att om man går mot röd gubbe här får man böta 200 dollar och det är lag att ALLA måste bära cykelhjälm annars får man böta 150 dollar !

Då vet ni det :D Ha en bra helg ! /sandra

Sportday

Imorgon är det dax för Langports game ! alltså ingen skola imorgon. Jag ska vara med i volleybollaget och i tjejfotbollslaget (alla sporterna utom fotboll är blandade killar och tjejer), ska bli kul :) kan bli att jag ska spela pingis också men jag vet inte riktigt än.

Heja Brisbane Langports  !

På lördag ska vi till Dreamworld med skolan. Det är typ en nöjespark i Gold coast med karuseller och grejjer =). Sen planerar jag att se Paranormal activity 3 på bio också !

Kram ! /sandra

Fler bilder från Spot-x !






Lite bilder från Jorges kamera !

Vi hade verkligen jätteroligt när vi knäppte dom här bilderna (det här är bara några av bilderna, finns typ 200 på facebook !) och något som är väldigt skönt här i Australien är att ingen bryr sig om vad andra tycker om en. Folk är mer avslappnade och inte lika svartsjuka som svenskar. Jag har ju träffat personer från många delar av världen här och jag har lärt mig att svenskar är lite "stela" av sig i många fall.

Några bilder från surfing weekend och Byron bay






Fler bilder finns på facebook :)

Surfcamp

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat min helg på surfcampet spot-x !

Förutom att jag var sjuk och typ inte kunde prata på lördag kväll så har allt varit jätte bra.

Det började med en surfinglektion på lördag morgon (klockan 8 !) och efter det var det lite ledig tid som spenderades på stranden och sen var det dags för lunch och ännu mera surfning. Trots att det var ganska svårt så var det jätte kul och det är ju ändå det som är det viktigaste :). Jag vet inte riktigt men något surfproffs blir jag nog tyvärr inte ;).

På kvällen var det BBQ-buffé och sen massa party. Ledarna på campet (alla var såklart typiska aussiepeople) hade ordnat massa galna lekar som var underhållande att kolla på. Jag var bara med i en lek och det var den som var obligatorisk :p. Tyvärr så mådde inte min hals så bra och jag kunde knappt prata så jag gick och la mig ganska tidigt.

På söndagmorgon blev det surfning igen ! gick dock sämre än vad det gjorde på lördagen eftersom att vågorna var lite annorlunda och lite för stora för min del ;p. Fram till lunchtid hade vi ledig tid som vi spenderade med att knäppa massa kort på beachen. Det var riktigt kul och det blev väldigt många olika poser ! Det var Jorge som knäppte korten med sin systemkamera så det blir lite bilder på facebook kanske :).

På vägen hem till brisbane stannade vi vid Byron Bay i ungefär en timme :) Fint ställe !

Den här helgen har verkligen varit en upplevelse och nu har jag provat på det typiska australiensiska livet :)
Surfcampet som låg precis vid beachen :)


Två beachbilder

Det går jättesegt att ladda upp bilder nu så det får bli fler imorgon ist'llet !

Godnatt :) /sandra


Pubnight or not ??

Fotbollsträning efter skolan både igår och idag :D skojskoj !

När jag kom hem blev det att duscha, laga mat, äta mat, göra läxa, äta macka (man blir hungrig av att spela fotboll ;)) och nu funderar jag på om jag ska gå ut ikväll eller inte. Jag vill inte vara för trött imorgon eftersom att det är imorgon vi drar iväg på surfing weekend :D. Vi kommer ha tre surfing lektioner och bo på ett surfcamp precis vid beachen, spännande :) !

Imorgon har jag bara fyra veckor kvar här i Brisbane, det betyder att det redan har gått 2/3 av min tid på Langports ! tiden springer iväg för fort ..

Får se om det blir ett inlägg imorgon innan vi åker men annars får ni ha en toppenhelg där hemma i sverige ! :) (Elin och Marléne hoppas ni också får en grym helg såklart :D)

Kram ! /sandra

En småregning måndag med lite shopping !

Hej !

Efter en god cappuccino efter skolan hade jag massa energi som jag la ner på lite shopping !

Skor, halsband och två örhängen :). Cirkan 40 dollar sammanlagt (~280 kr).

Var ju meningen att det skulle vara fotbollsträning idag men när jag kommer till skolan och är ombytt och redo att spela så är det inställt p.g.a. vädret (varit lite regn till och från idag). Blev besviken men det blev iallafall att gymma i en halvtimme istället. Vädret ska tydligen vara bättre på onsdag så vi ska spela då istället !



Bye ! /sandra

After I had drunk a delicious cappuccino when school finished I had a lot of energy so I did some shopping.  I bought a pair of shoes, a necklace and two earrings.

I was going to play football today but when I came to school ready to play they had cancelled the practise because of the weather (it has been raining a little bit today). I was disappointed, anyway I visited the gym for half an hours. The soccurpractise is moved to Wednesday instead.

Sunday

Då har ytterligare en helg gått mot sitt slut, en fartfylld helg !

Lördag:
Under dagen gjorde jag inget speciellt, tog det lugnt och handlade och lagade mat. Under eftermiddagen så var det ett åskoväder och det haglade t.o.m på vissa ställen här i Brisbane !

Vid sjutiden följde jag med några av Cambridgestudenterna ut för att äta middag. Efter lite velande om vart vi skulle så slutade det med att vi hamnade på en lite dyrare restaurang. Men det vare lätt värt, maten var väldigt god ! Efter att vi hade smält maten gick vi till Billys (en av cambridgestudenterna) shareflat för att förfesta litegrann och vänta in klockan. Vid halvett tiden gick vi ut och besökte två olika pubar/clubar. Klockan fyra var jag hemma i min säng för att sova. Jag har märkt att det är farligt att gå ut här, lätt att man stannar lite för länge :p. Men det var en kul kväll iallafall !

Söndag:
Idag har det varit en multiculture festival i Roma park så vi bestämde oss för att gå dit och kolla. Dock efter 20 minuter så bestämde vi oss för att gå till South bank beachen istället eftersom att det var för varmt ! Varmaste dagen här hittills för mig, och det är fortfarande bara vår här (!).

Så största delen av dagen spenderades i South bank. En bra dag :)

Nu käkar jag godis och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Har många sovtimmar jag behöver ta igen.

Roma park. Det var väldigt mycket folk trots att det var otroligt varmt !

Dagens himmel

På väg hem från South bank :)

Hoppas ni också haft en bra helg ! /sandra

Saturday:
During the day I din't do that much. I bought some food and cooked. In the afternoon it was a thunderstorm and even in some parts of Brisbane it hailed !

7 p.m. I joined some of the cambridgestudents to go out and eat dinner. After a while we decided to go to a restaurant that were a bit expensive. But it was definitely worth it, the food was delicious !After we had eaten we went to Billy's shareflat to talk, drink and listen to music. At halfpast twelve we went out and visited two different pubs/clubs. 4 a.m I was home in my bed again after a good night !

Sunday:
Today it was a multiculture festival in Roma park so we decided to go there. After 20 minutes we went to the South bank beach instead because it was too hot ! So far it has been the warmest day for me here in Brisbane, it's difficult to understand that it's still just spring here !

So the most of the day I spend in South bank. A good day :)



Melbourne

Hej !

Vaknade ganska tidigt idag, jag var inte ute så länge igår eftersom att jag blev ganska trött. Puben passande inte riktigt mig eftersom att den kände lite väl "snobbig". ALLA var väldigt uppklädda och det var flera som inte änns kom in för att dom inte hade rätt klädsel och skor (killarna fick lov att ha läderskor). På många pubar här så får man inte ha träningsskor och ibland kommer man inte in om man har vanliga skor heller (typ converse eller liknande).

Bild från i tordags

Jag har en bra nyhet att berätta ! Jag har hittat en familj jag ska flytta till och jobba som au pair. Det är en amerikansk familj som nu bor i Melbourne och som har bott i Sverige i två år. Familjen består av en mamma och en pappa och deras två döttrar (5 och 9 år). Dom ville ha en svensk au pair som kan prata svenska med barnen för att dom inte ska tappa språket. Föräldrarna pratar bara engelska. Jag har skypat ganska mycket med föräldrarna och det verkar vara en bra familj :) Dom har även fyra kycklingar !

Så efter min graduation flyttar jag till Australiens näststörsta stad Melbourne ! Det ska bli väldigt spännande =)

Som ni ser så är avståndet mellan Brisbane och Melbourne ganska stort (kanske 2,5 h med flyg om jag skulle gissa) så det ska bli kul att se en annan del av australien !

Kram ! /sandra

Weekend !

Var ju meningen att jag skulle spela volleyboll idag efter skolan men jag böt till fotboll istället. Det var riktigt kul att få spela igen :) det var även väldigt soligt och svettigt ! Efter två års uppehåll så har jag såklart tappat ganska mycket plus att jag var lite trött efter torsdagens pubnight. Men det var kul ändå så kanske att jag går på måndagens fotbollsträning också :).

Idag anmälde jag mig också till The Surfing Weekend som är nästa helg :D ska bli så kul !! hoppas bara att vädret blir bra.

Just nu så verkar det som att det blir utgång idag igen. Ska bli spännande att gå ut på en fredag här ! Vi ska gå till en pub/club som heter Friday som ligger jättefint till precis vid floden. Jag har hört att det ska tydligen vara bäst att gå dit på fredagar.

Ha en bra helg :) /sandra

First i was thinking about going to the volleyball practise today after school but I changed to fotball instead. It was really funny to play again :) it was also very sunny and sweaty ! After not being playing for two years, I have of course lost some of my footballskills and I was a bit tired after the Pub night too. But anyway it was fun and maybe I'll go to the succerpractise on monday too :)

Today I've also signed up for The Surfing Weekend which is next weekend :D it think it will be really fun !! I'm keeping my fingers cross that the weather will be good.

Tonight I think I'm going out again. It's going to be exciting to go out on a friday here ! We're going to a pub/club named Friday which is beutifully located just by the river. I have heard that itäs best to go there on fridays.

Wednesday

Hej !

Har inte blivit så mycket bloggande nu dom senaste dagarna men jag ska försöka bättra mig från och med nu !

Har inte hänt något jättespeciellt idag. Jag har varit i skolan, druckit kaffe, besökt onsdagsmarknaden i Citymall (fick med mig zuccinis och jordnötssmör till ett billigt pris), gymmat och lagat mat. Imorgon är det Pubnight igen och på fredag är det volleyboll träning efter skolan :). Sen får vi se vad helgen har att bjuda på, inget planerat än så länge !

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev att jag ska jobba som Au pair i Gold coast efter min graduation. Tyvärr blir det inte så eftersom att den familjen har det väldigt stressigt för tillfället och dom behöver en Au pair nu på en gång. Men jag ger inte upp för det utan fortsätter leta efter en annan familj :). Jag vill verkligen vara kvar i Australien !

Ha det bäst ! /sandra

En gammal bild

Hi !
I haven't blogged so much this last days but from now I'll be better !

It has not happen something special today. I have been to school, been drinking coffee, visited the wednesdaymarket in Citymall (I bought
zucchinis and peanutbutter),been to the gym och cooked. Tomorrow it's Pubnight again and on friday it's volleyball practise after school :). For the weekend I don't have any plans yet !

You might remember that I wrote that I'm going to work as Au pair in Gold coast after my graduation. Unfortunatly it's not going to happen becasue this family is very busy at the moment so they have to find an Au pair now at once. But I don't lose heart, I'll keep looking after another family :). I want to stay here in Australia !


trött efter en händelserik helg !

Då var jag hemma igen efter en helg i Whitsunday . Flyg och allt har gått bra och det har verkligen varit en toppenhelg ! Det var också såklart väldigt roligt att få träffa Marléne igen och umgås med henna :). Hon var den första svensken jag har träffat här i Australien så nu har jag fått prata lite svenska i verkligenheten (inte på skype).

På fredagen gjorde vi inte så jätte mycket speciellt. Vi hade massa att prata om så vi gick runt i Airlie beach och åt även pizza. 

På lördagen däremot hade vi fullspäckat schema hela dagen ! Började med dagsturen som vi hade bokat in oss på som innehöll bl.a snorkling i stora barriär revet och tid på Whitehaven beach. Whitehaven beach var verkligen något utöver det vanliga. Den häftigaste och vackraste strand jag har sett :) (ja det slog faktiskt thailand). Vi åt även buffélunch där på stranden som var väldigt god men tyvärr så var det massa jobbiga fåglar där som var hungriga så det var lite svårt att få matro ..

Vi såg även massa stingrockor och krabbor som var turkosa med oranga ben. I vattnet så kunde man komma jättenära stingrockorna och när jag var på båten såg jag en babyhaj, yey !

Det var en lyckad dag med otroligt fina vyer och färgglada koraller.

På kvällen gick vi såklart ut och även kvällen/natten blev lyckad :) Party and dance all night long !

Nu är jag dock jättetrött efter att inte ha sovit jättemånga timmar denna helg men det får bli att sova tidigt ikväll så är jag redo för skola imorgon.

I väntan på Marléne !

I väntan på båten :)

Snorkling !


Gick en promenad för att få se utsikten över Whitehaven beach. Tyvärr så la min kamera av då jag ville ha den som mest .. men som tur var hade marlene sin så jag kan lägga in bilder från beachen sen :)

Hoppas ni haft en bra helg :) /sandra


Well, then I was back after a weekend in Whitsunday ! The flight and everything has gone well and this has been a great weekend ! Of course it was really fun to see Marléne again and hang around with her :). She is the first swedish person I have met here in Australia so now I've speaked swedish for the first time here in real life (not on skype).

On friday we didn't do that much, we had a lot to talk about so we walked around in Airlie beach and we also ate pizza at the night.

However on saturday we had a full-day schedule ! It started with the daytour we had booked which partly included snokling in The Great Barrier Reef and a visit to Whitehaven Beach. Whitehaven Beach was something extraordinary. The coolest and most amazing beach I've ever seen :) (yes, it actually hit Thailand). We also ate buffé lunch there at the beach and it was really delicious but unfortunatly there was many birds who were hungry so it was a bit difficult to enjoy the food.

We also saw stingrocks and crabs who were blue with orange legs. In the water it was easy to get close to the stingrocks and when I was on the boat I saw a babyshark, yey !

So it was a successful day day with many beutiful views and colorful coralls.

At the night we were going out and the night was really successful too :) Party and dance al night long !

Now I'm really tired after not have been sleeping for so many hours this weekend but I'm going to bed early tonight so I'm ready for school tomorrow.






Whitsunday, friday-sunday !

Nu kommer det vara ganska tyst här på bloggen i några dagar eftersom att jag flyger till Whitsunday och Arliebeach imorgon :). I have checked the forecast and the weather seems to be great ! (jag har funderat på att börja skriva på engelska här i bloggen för att träna på min engelska ännu mer, skulle ni tycka att det var okej eller föredrar ni svenska ?:p).

Vädret idag här i Brisbane är dock inte lika bra, småregnigt och grått. Ikväll är det Pubnight igen och jag har lovat mig själv att vara hemma senast klockan ett så jag är pigg imorgon.

Nu ska jag ta mig ut på en springtur, tänkte mig lite intervaller i backar och trappor (det finns ganska gott om det här).

Ni får ha en toppenhelg ! /sandra

Great Barrier Reef here I come ! :D

Volleyball and surfing

Hallå !

Gårdagen blev bättre än måndagen som tur var. Har faktiskt varit på väldigt bra humör fast att jag har haft det stressigt. Idag har också varit en bra dag och den är inte slut än ! Det var BBQ lunch i skolan idag, mycket trevligt :) och om ungefär en timme är det volleybollträning. Jag håller tummarna för att det inte ska börja regna, imorse var himlen klarblå men det ändrades ganska fort (å jag lyckas som vanligt välja shorts på fel dag .. ).

Igår blev det lite shopping igen (en tröja och en t-shirt) på rea :D billigt och bra. Om jag fortsätter så här kommer jag ha ett problem med att få med mig allt hem till Sverige sen ;). Aja det är ett senare problem !

T-shirten jag köpte, solglasögonen är också härifrån

Nu i oktober så anordnar skolan en surfing weekend. Skulle vara jättekul och jag vill ju iallafall vara med på en av skolans längre resor. Det verkar som att flera som jag känner lite smått funderar på att åka så jag ska kolla upp lite mer vad det kostar och så. Hoppashoppashoppas !

Ha en bra onsdag :) /sandra

solsken och spöregn

Har haft en ganska tung dag idag. Trött, dåligt humör, kass engelska och längtan efter er där hemma .. Aja efter en vända till gymmet blev det iallafall att kännas lite bättre, ibland är verkligen träning det bästa botemedlet. Det är då jag kan stänga ute alla andra tankar och bara fokusera på själva träningen. Så skönt !

Hemlängtan är ju såklart något man får räkna med när man åker bort så här helt själv en längre tid. Alla dagar kan ju såklart inte gå som på räls och idag var en sån dag som var lite sämre. Nu ska jag försöka sova och jag ser framemot en ny bättre dag.


Jag ser fram emot helgen :D !

Ha det bra :) /sandra

Söndagsmys med godis och läsk !

Lite information om framtiden ..

Som ni kanske vet så hade jag planer på att stanna kvar här i australien och jobba efter mina tre månader i skolan (om jag trivdes och kände att tre månader är för kort tid) så utifall att så skaffade jag mig ett Work and holiday visa istället för ett vanligt Student visa.

Jag kände ganska tidigt här i Australien att tre månader är för kort tid och att jag vill stanna längre. Så jag började fundera på jobb o.s.v. eftersom att jag behöver en inkomst för att kunna stanna längre. Innan jag kom hit så hade jag ju tänkt mig ett vanligt jobb (restaurang, café, bar eller liknande) men när jag kom hit så böt jag tankebana litegrann. Jag kom nämligen på att jag vill prova jobba som au pair ! så under några veckor har jag letat för fullt efter en familj som söker au pair här i Australien. Jag har haft lite mejlkontakt med några familjer och den här helgen spenderade jag i Gold cast hemma hos en av dom familjerna. En familj med en mamma och hennes tre barn (4, 6 och 8 år), hennes man (+ hans två hundar) och en katt. Dom bor alltså i Gold coast och har tjugo minuter in till centrum och Surfers paradise (beachen där jag surfade). Dom har även swimming pool och en båt :D. Sally (mamman i familjen) sa även att det fanns många au pairer där så jag kommer nog inte få några problem att hitta kompisar vilket jag såklart tycker är väldigt viktigt.

Så nu är det typ helt bestämt att jag tar mitt pick och pack och flyttar till Gold coast efter min graduation. Känns som en ganska stor lättnad eftersom att jag har varit lite orolig förifall att jag inte skulle hitta något jobb eftersom att jag har varit ganska säker på att jag vill stanna. Så min vistelse här i Australien verkar bli lite längre än tre månader =).

(Mamma och Åsa: ni behöver inte vara oroliga, jag är hemma till eran födelsedag !)

Men nu ska jag bara njuta av mina sju veckor kvar här i Brisbane och på Langorts :), känns ganska skönt att inte behöva tänka på att jag måste hitta ett jobb !

Ha en bra fortsatt söndag ! /sandra

RSS 2.0