Sex on fire .

Då var p&l i full gång ! kom precis hem från att ha sett Kings of leon. Fick höra dom två låtarna som jag ville höra så jag är nöjd. Nu är jag jättepeppad och laddad inför de tre kommande dagarna. Men först imorgon så väntas ett sextimmarspass på tempo. Jag älskar borlänge den här veckan när det är fullt med liv och folk fast Tempo gillar jag inte tyvärr lika mycket denna vecka. Det är stressigt i kassan och det ska bli skönt att efter min tre dagar och en veckas ledighet att få komma tillbaks till det lugna vanliga Tempo ;). Fast å andra sidan så är det Dalecarlia då men det är ju inte alls lika stort :) .

Måste sova nu så jag orkar med morgondagen =) /sandra

LoveLoveLove .

Kom nyss hem från Elin, eller ja nyss och nyss .. jag har hunnit ätit lite kvällsfika och borstat tänderna innan jag bäddade ner mig här i sängen ;). Vi bokade tågbiljetter till stockholm nästa tisdag då vi hade tänkt gå på stan och gröna lund och bara umgås och ha det roligt ! ska bli så kul =). Sen köpte vi godis (elin och ottis köpte kinderägg) och kollade på New moon. Har bara sett den en gång och det var på bio för typ två år sen eller när det nu var den kom ut. Tror jag tyckte att den var bättre den här gången än då :)

Mina fina vänner <3, hur ska jag klara mig utan er ?

Nu vill jag somna så godnatt ! /sandra

Midsommar

Grillning, badning, bastning, kajakpaddling (som var väldigt roligt och jag ramlade inte i !, kanske var för att jag fegade ganska mycket ..), massa mys och prat =). Vädret var väl inget att hurra över men det regnade inte iaf och jag kunde inte sova över eftersom att jag skulle upp och jobba klockan 9 dagen efter :/. Men det var trevligt ändå  :)

Så där har ni några bilder iaf =)

Just nu sitter jag och väntar på att ottis ska sluta jobba så jag kan träffa hon och elin, fint det :) . Har ju varit ledig idag och jag känner att jag har tagit vara på denna dag väldigt bra. Ringde angående mitt visum imorse så nu är jag lite klokare angående det och så har jag även hämtat ut mitt p&l band ! å så  har jag träffat vickis och vi gick runt i borlänge som just nu är fullt av människor också lunchade vi i vattenparken :). Har även hunnit varit en vända till gymmet och nu snart ska jag ju som sagt träffa elin och ottis.

Imorgon väntas jobb igen och även onsdag och torsdag, kommer antagligen vara fullpackat på tempo. Men de ska nog gå toppenbra !

Ha det bra ! /sandra

those memories

Halloj !
Har precis skrivit en checklista på vad som måste göras innan jag åker, det är faktiskt ganska mycket förberedelser. Det som är viktigast just nu är att fixa visum men jag är lite osäker på vilket sorts visum jag behöver men imorgon så är jag ledig så då har jag tid till att ringa lite samtal och så. Sen läste jag precis att det är bra att ha ett MEDICARE kort som man fixar hos försäkringskassan. Eftersom att jag har planer på att jobba där nere så bör jag också fixa ett australienstiskt Taxnumber och även så måste jag börja fixa ett fullständigt CV. Jag och pappa ska även till banken och fixa ett VISA kort till mig och ett australienstiskt konto kommer jag nog också att ha användning för (om jag ska jobba) men jag tror att jag ska fixa det när jag kommer dit  men jag ska börja kika runt lite efter information för olika australienstiska banker.
'
Idag efter jobbet så läste jag även lite på olika resebloggar som handlar om Australien, kan sitta hur länge som helst och klicka runt och läsa. Känns så overkligt att jag snart är där :). Det är två månader kvar idag tills jag sätter mig i bilen och åker till Arlanda för att hoppa på planet till London, galet !

Jag kom på att jag inte har skrivit hur min flygresa går till. Jag har inte flygbiljetten tillgänglig just och jag kan inte alla tider i huvudet men jag vet lite grann iaf. Som jag sa så åker jag först till London från Arlanda ungefär vid fyra tiden tror jag det var, i London får jag vänta i några timmar innan jag hoppar på planet som går till Singapore. Det är den längsta flygresan som jag kommer göra (ungefär 13 timmar ! ), i Singapore får jag vänta ytterligare några timmar tills ett plan går därifrån vidare till Brisbane. Ganska tidigt den 28 augusti anländer jag till Brisbane, alltså kommer jag fram två dagar senare. Det blir en lååång resa men det ska nog gå bra :) är faktiskt inte lika nervös inför flygresan som jag har varit tidigare. Men det är klart att det kommer vara lite läskigt att klara av att göra alla flygplansbyten själv !

Snart kanske jag bjuder på lite bilder från midsommar som spenderades i Nils stuga :)
/sandra

PS. Imorgon drar peace and love igång och det ska bli så kul :D

Hihi jättegammal bild på mej från under förrförra p&l :)

Promoe - p&l 2009

I want to turn the time foreward a little bit

Hej !
Blev att gå upp tidigt imorse, började klockan sju -.- men det gick faktiskt ganska bra. Sen jobbade jag fram till klockan tre och då åkte jag hem och tog en powernap, superskönt ! det där med powernapar har blivit lite som min grej, speciellt nu efter studenten då jag har haft så himla svårt att sova om kvällarna, ligger och tänker alldeles för mycket .. ibland på roliga saker (t.ex. Australien) och då blir jag ju för mycket uppe i varv och kan verkligen inte sova eller så oftast så blir det att tänka på jobbiga saker .. jag har kommit på att jag tänker för mycket, inte bra. Måste försöka att lära mig att bara leva i nuet!

Tänkte snart att jag skulle åka till mellsta en sväng men det verkar som att jag inte går med mig min springkompis (pappa). Det är ju roligare och mer peppande att springa med någon än att springa själv och pappa är perfekt att ha som springkompis eftersom att vi är ganska jämna. När jag har en sämre dag så är han min draghjälp och när han har en sämre dag så är jag hans draghjälp ! perfekt :). Men men jag får klara mig utan han idag verkar det som.

Jag blev precis att tänka på att det här är ju en reseblogg och jag har typ inte skrivit om min australienresa någonting ! :o inte nå förberedelser eller något som jag sa att jag skulle göra. Så nästa inlägg ska jag bara skriva om Australien och min resa, om jag glömmer av mig och skriver något annat så får ni skälla på mig !

Imorgon är det midsommar så då åker jag till Nils stuga med några från klassen =) trevligttrevligt !


Lägger upp två bilder på Brisbane, en dagtid och en nattid. Visst ser det fint ut ? . Iih, blir helt pirrig när jag kollar på dessa bilder =)

Ha en jätte bra midsommar ! /sandra

Thailand, Del 2


Therese, Catrin, Carro och jag. Cindy ligger på madrassen :)


En hel del snorkling. Så himla roligt =), hoppas på att jag kommer kunna snorkla mycket i australien ! (dyka skulle också vara kul att prova)


Vandring på bergsklippor

Blev att prova på bananaboat och vattenskoter

Vi var med om en regnskur under dom här två veckorna, den kom när vi satt utomhus på en restaurang så vi fick lov att flytta in :)

Fina Similian island

Vi besökte Big Buddha =)

Så det får räcka med bilder. Thailand är ju ett väldigt vanligt resemål, speciellt bland svenskar, och nu efter att jag varit där så förstår jag varför ! helt underbart land med vacker natur, god mat och de låga priserna är ju ett stort plus. Det enda negativa jag kan komma på är just att det är så mycket turister och man stötte på svenskar hela tiden och man såg flera svenska restauranger o.s.v. När jag åker till ett annat land så vill jag ju uppleva just det landet jag åker till, inte sverige. Så nästa gång jag åker på en liknande resa så tänker jag nog försöka välja ett mindre turistigare ställe.

Men det var iaf två underbara veckor som jag verkligen behövde mitt uppe i allt skol- och körkortsplugg !

/sandra

Hard work work

Hej !
Tänkte skriva ett snabbt inlägg nu innan jag ska sova, ska nämligen jobba imorgon och så vill jag hinna med lite innan jobbpasset som börjar klockan tolv. Jag sa ju att jag skulle börja jobba på torsdag men Göran ringde idag och undrade om jag kunde hoppa imorgon. Självklart sa jag ja eftersom att jag är i stort behov av pengarna med tanke på min resa. Det tråkiga är att jag, Elin och Ottis hade tänkt leka imorgon :( , men vi hittar förhoppningsvis på någonting framåt kvällen istället !

Denna dag spenderades med Elin och Vickis :) , vi tänkte åka och fiska och hade med oss picknick och grejjer men det failade sig totalt eftersom att det började regna .. så maten blev inte äten vid älven som det var tänkt utan vid statoil i kvarnsveden ;) och Elin och Vickis fick inte använda sina fiskespön (jag äger inget fiskespö). När regnet hade slutat så tänkte vi att vi skulle spela kubb men det failade också ! haha .. aja jag är glad för att jag fick träffa mina kära vänner iaf =)

Framåt kvällen blev det en promenad i det fina vädret !

Vickis som är fullt reda för att fiska !

meen så kom regnet

promenad i fint väder med musik i öronen (Y)


Hare bra ! /sandra

Thailand

Eftersom att skräckfilmen jag sitter och kollar p¨å just nu är helt värdelös så kan jag lika gärna visa lite bilder från Thailand också. Var där i januari i år med min familj, vi åkte här hemifrån 1 januari, dagen efter min 18-årsdag. Något som var extra kul med den här resan var att våra föredetta grannar Östman var där samtidigt som oss och andra veckan så bodde även dom på Karon beach så det blev att umgås en hel del med dom =)

På Arlanda, bleka och glada !

Massa bad såklart

och även massa shopping

Det blev utflykt till bl.a. Phi phi öarna och Similian island

Turistande och fotande !

Vårt mysiga hotell :) Phulin resort

Pappa och jag :)

Karon beach

Ännu mer Karon beach

Hela sällskapet på bild =)

Elefantridning !

Blev en hel del tuktuk åkande. Lägg märke till Therese som ser skapligt mer cool ut än vad jag och pappa gör, haha !

Pappa fyllde 50 så familjen Östman bjöd på tårta på stranden !

Nä, nu äre dax att sova så jag inte sover bort hela morgondagen. Det får bli en fortsättning följer på Thailandsbiler !
Nattinatti ! /sandra

Zakyntos

Sa ju att jag skulle visa lite bilder från vår studentresa till Zakyntos. Några av bilderna är dock från Elins kamera eftersom att det var hon som var flitigast med kameran ;) (hoppas att det är okej Elin ).


Så nu har ni lite att kolla på ;) , bara att klicka på bilderna så ser ni dom större.

Vi hade iaf en riktigt rolig vecka med glädje, skratt, sol, god mat, drinkar, trevligt sällskap och massa annat bra ! Efter massa år i skolan och en massa plugg tack vare att vi valde natur så var vi värda det här. Jag älskar att bara åka bort ett tag och bara chilla och göra det man vill :) jag hade gärna stannat lite längre !


Helg

Då börjar helgen gå mot sitt slut. I fredags blev det ju tacosmys och igår blev det fest. Jag, elin och ottis lämnade festen dock ganska tidigt och jag tänkte istället dra till krogen med elin och vickis fast så blev det ju inte riktigt. Vi funderade på s2 men där verkade det ju helt dött så det blev ingen krogenrunda för vår del ;).

Har ju varit ledig hela den här veckan men vädret har ju tyvärr varit ganska dåligt men jag har iaf hunnit träffa ganska mycket kompisar så det har varit bra ändå :). Nästa vecka jobbar jag torsdag, lördag och söndag. Midsommarafton är ju på fredag så jag jobbar dagen efter, börjar kl. 9. Känns såklart lite jobbigt men det ska nog gå, att vara trött en jobbdag klarar jag nog av :).

Jag räknade precis ut att jag åker om 68 dagar (om jag räknade rätt) ! och elin åker om MINDRE än en månad. Galet. Sorgligt. Läskigt. Men såklart sjukt spännande. Jag har väldigt svårt att tänka mig hur mitt liv kommer att se ut där borta. Känns sjukt jobbigt att säga hejdå till alla men vi har iaf lite tid till att umgås innan vi splittras och den tiden ska jag verkligen ta vara på.

Bild på mig och Elin igår. Vi har känt varandra hela livet och vi håller fortfarande ihop =) <3

Får se om jag hinner lägga in lite bilder från zakyntos senare idag, bjuder även kanske lite på thailandsbilder :)
/sandra

I don't want to be alone.

Precis ätit en supergod frukost med ägg och keso och grejjer, mums ! älskar frukostar, bästa målet på dagen ;). Jag är förvånad att jag orkade upp så tidigt imorse med tanke på att jag kom hem från Lisa sent inatt/imorse. Men nu sitter jag här pigg iaf och ska åka in till gymmet en sväng eftersom att det är så trist väder ute ..

Kvällen och natten spenderades med några från gamla (vi har ju faktiskt gått ut gymnasiet nu) klassen + Kim och Johanna. Det blev bröllop (hehe, knasig klass jag gått i ;)), grillat, glass, lite film och massa prat. Riktigt trevligt =). Höll dock på att somna på slutet och skulle sen köra bil hem men det gick bra ändå. Sa även hejdå till Marlene som åker till Australien på tisdag men jag hoppas att vi kommer träffas snart igen då jag åker dit :). Hon ska dock till Melbourne men vi ska nog kunna ordna på nått sätt så vi kan träffas !

Ikväll väntas tacosmys med kära vänner :)

/sandra


Bal

Varit på thereses skolavslutning idag och så var det balen igår, dock regnade det ju heeela tiden .. men alla var så fina så :) och jag blev lite avundsjuk och skulle själv vilja gå på bal igen ! Efter avslutningen var vi och åt thaibuffé så nu är magen FULLPROPPAD med mat och ska snart även försöka fylla på med några jordgubbar. Senare blir det gymmet för att bygga lite muskler !

Studenten

Tänkte göra ett inlägg om min student som var en helt otroligt rolig dag ! alla var glada och lyckliga och vädret kunde inte bli bättre :). Dagen började iaf i soltorgsparken då det var fotografering och champagnefrukost, sedan blev det promenad till stora björn där det var avslutning och där dels betygen blev utdelade till treorna. Sen promenerade vi tillbaks till soltorgsparken och blev uppmött av familj och vänner och jag fick se min fina skylt ! =). Därefter blev det flakåkning som var obeskrivligt roligt ! jag ville bara åka mer. Efter det hem och träffa släkt och äta god mat och sen hem till ottis med klassen. Fram mot kvällen drog vi in mot stan och efter fyra någon gång så var jag hemma igen.

Hela dagen, kvällen och natten var väldigt lyckad och allt det här är verkligen ett minne för livet :)

så fina så <3
Elin och Ottis :) så fina så <3

Här har ni min fina studentpresent från mina föräldrar, en liten dator ! blir perfekt att ta med till Australien :)

Reseblogg

Hej!

Sandra Haga, 18 år, tog studenten för tre dagar sen och förflyttar mig till Brisbane i Australien i slutet av augusti. Ska plugga engelska där i 3 månader å så får vi se sen om jag stannar kvar längre för att jobba eller om jag flyttar tillbaks till Sverige efter avslutad kurs.

Har provat skriva blogg förut för typ 2 år sen fast det gav jag upp ganska tidigt, men nu ska jag försöka vara duktig och skriva många intressanta inlägg :), speciellt när jag har kommit fram till Brisbane. Det är ju lite mer än två månader kvar tills jag åker men det är ju lite förberedelser som måste fixas för att komma iväg och jag ska skriva lite om dom.

Idag ringde jag till flygbolaget och pratade med dom eftersom att jag var lite osäker på hur det var med ombokningsbar biljett. Nu har dom skickat en preliminär biljett som har en ombokningsbar hemresa så ska jag bestämma mig innan helgen om jag ska boka den eller inte. Kursen och boendet bokade jag kanske för ungefär 1-2 månader sen. Visum är ju något som jag också måste fixa men det tar jag tag i efter att jag bokat flyg.

Jag ska försöka att inte skriva för långa inlägg då jag vet med mig själv att jag inte orkar läsa hela då ;).

/sandra

RSS 2.0