a bit sleepy

Jag börjar med att visa tre bilder jag har tagit det senaste dygnet (måste börja knäppa lite fler kort tror jag .. !)

Pubnight. Vi var först till en pub som hette Friday som låg precis vid floden. Jättefint ställe ! Efter det var vi till Victory som vanligt.

Skolan idag. Daniel, Alicia och jag. Efter att inte ha sovit så många timmar så var vi ganska trötta :p (jag stannade ända till tre den här gången (!) och Alicia stannade typ en timme till :p)

Efter skolan besökte jag och några till (eller ja typ 12 personer till :p) en koreansk restaurang. Jag har märkt att jag verkligen är den ENDA som inte kan äta med pinnar. Men men det var gott iallafall !

Efter retaurangbeöket så hände det lite grejjer, det blev bestämt att jag ska spendera lördag-söndag i Gold coast ! Varför säger jag när jag varit där och vet mer :). Så nästa inlägg blir nog på söndag tror jag.

Det blev även en tur på stan idag (shoppade för fem dollar, bargain !) och som vanligt så hade jag svårt att hitta ut från MYER center (ett stort shoppingcentrum mitt i stan). Tror jag har gått lite vilse varje gång jag varit där.

Have a great weekend ! /sandra

Pubnight again !

Idag har inte vädret varit det bästa här, kallt och regnigt, men imorse när jag gick in på min mail så fick jag ett väldigt roligt besked så dagen började bra ändå ! :). Efter skolan var jag och bokade en dagstur med bl.a. snorkling i Stora barriär revet. Marlene nu är det inte långt kvar tills vi drar till Whitsunday !!

Sen hämtade jag även ut mitt australiensiska bankkort och gick hem och lagade lite mat, kyckling med curry, ris, zuccini och tomat (blev faktiskt lyckat).

Har fått två samtal idag som har gjort mig väldigt glad och hoppfull inför framtiden =), återkommer senare om det.

Nu laddar jag inför pubnight, tyvärr så är det Alicias sista eftersom att hon har graduation imorgon och kommer resa runt i Australien i tre månader (!) med sin pojkvän. Det är ju såklart lite tråkigt att folk läämnar langports varje vecka.

Bye ! /sandra

28 september

En månad, redan ? kan det verkligen stämma ?

28 augusti landade jag här i australien, med höga förväntningar, en välpackad resväska, en liten rädsla såklart men jag måste nog säga att den mesta rädslan hade runnit av mig månaderna innan själva avresan. Fast att tårarna föll när jag sa hejdå till mamma och pappa så kände jag mig på något sätt starkare än någonsin när jag gick genom tullen och dom vinkade av mig på andra sidan staketet. En sån otroligt stark känsla som man inte kan sätta ord på.

Kommer varje månad gå så här fort ? då kommer jag ju snart vara hemma igen .. ! men och andra sidan så är det väl ganska bra att tiden går fort, det betyder väl att jag har haft roligt ? För visst har jag haft roligt och hunnit gjort mycket saker :). Fast samtidigt så har jag ju haft väldigt mycket ansvar också, ända sen jag kom hit så är det mycket som har behövt fixas och jag har behövt ta hand om mig helt själv för första gången i mitt liv men jag har klarat det galant !

Om någon av er funderar på att göra en sån här resa men kanske inte riktigt vågar gör det ändå ! Så otroligt lärorikt och framförallt ROLIGT. Bara du gillar att resa och träffa nya männsikor så kommer det gå bra =).


Puss&Kram <3 /sandra

Första molniga dagen på länge !

Söndag
Började med ytterligare lite shopping men här i Brisbane den här gången (ett par solglasögon, ett par shorts och två kjolar).
Sen var det "avslutningmiddag" för Ted som har graduation nu på fredag så jag och några till var hembjudna till honom :). Ett buffébord fullt med asianfood <3 MUMS ! dock provade jag inte alla rätter eftersom att dom varnade att det kunde vara ganska starkt (hehe, kom på den svenska översättningen den här gången;)).
En av kjolarna jag köpte, endast 10 dollar så jag är nöjd !

Måndag
När skolan var slut så var jag till en resebyrå och tog reda på lite om dagsturer till stora barriär revet inför resan till Whitsunday. Efter det blev det en springtur på 20 minuter (konditionen är väl inte på topp men jag försökte mig på några branta backar och det gick faktiskt helt okej) och lite styrka på gymmet i ungefär 30 minuter :). Den här gången stötte jag på två stora ödlor istället för en. Hehe blev att ta en annan väg den här gången också ;).

Nu ska jag gå till Woolworth och handla lite. Kram <3 /sandra

Surfing !

Var ju till Surfers paradise i Gold coast idag och provade på surfing ! det var hur kul som helst :D. Det gick även bättre än vad jag hade väntat mig. Första gången så här trodde jag att det typ skulle vara omöjligt att komma upp stående på brädan men efter några försök så gick det ju faktiskt ! Det var också bra att det bara var jag och Alicia och en tjej till i gruppen så vi fick mycket hjälp. Jag vill verkligen ta en andra surfing lektion här :).




Gold coast verkar vara en jättehärlig stad ! kändes nästan som i en film när man gick runt där. Folk som spelade beachvolleyboll, soccer, surfade, solade, badade, festade, skateboardade och bara hade det trevligt :). Själva staden ligger precis vid beachen ( på dom två nedersta fotona så står jag på samma plats och tar kort) som är väääldigt lång, defenitivt en av de bästa stränderna jag varit på ! Efter vad jag har sett idag och även hört från andra tidigare så tror jag Gold coast är en av de bästa festställena här i Australien.

Före surfningen så var vi även till ett stort köpcentrum i Gold coast fast vi hade tyvärr inte så mycket tid på oss där men jag köpte iallafall ett par skor, en tröja och ett linne :).

Det har vart en grym lördag helt enkelt men nu är jag ganska trött :p
Kram ! /sandra

Chokladvecka ?

Idag var det travel talk efter skolan så det kom två stycken från Base travel och gav lite exempel på ställen att besöka och göra här i Australien. Så nu har jag blivit jättesugen på att prova sky diving ! vi fick se en film och det verkade hur kul som helst :) dock är det ganska dyrt så vi får se fast det känns som att det är något jag vill göra här i australien innan jag åker tillbaks till sverige. Men det är ingen brådska !

Efter travel talket så blev det att besöka chokladcaféet igen ;). Då fick jag även två souvenirer från Japan från en tjej som åker tillbaks till Japan imorgon, det var ju jätte snällt av hon :).


Det blev en chokladmuffins den här gången

Ikväll blir det bara att ta det lugnt och sova eftersom att jag ska upp tidigt imorgon för att ta mig till Gold coast för att shoppa och surfa ! åh det ska bli så kul och spännande :D

Bilder från torsdagens pubnight !




Det verkar som att folk är ute VARJE kväll här och oftast långt in på nätterna. Krogarna är aldrig tomma och folk verkar inte bry sig särskillt mycket om att det är skola eller jobb dagen efter ;). Jag kom hem ungefär vid tvåtiden och det tyckte jag var ganska sent eftersom att det var skola dagen efter men sen så får man höra betydligt senare tider när dom andra kom hem. Har t.o.m hört flera som aldrig kom hem utan kom direkt till skolan dagen efter ;).

Nu har jag precis varit och köpt choklad (jag älskar att bo såhär centralt !) och ska nog slå på en film :)

Ha en bra helg ! /sandra

A bigger lizard this time

Imorse var jag ute på en morgonpromenad och gick genom en stor park här i närheten som har massa fina träd och växter, det är som en trädgård kan man säga. Jag kan ju erkänna att jag blev liite rädd när jag stötte på den här krabaten framför mig !

Typ 4 dm lång kanske, hhehe jag vågade inte gå runt den eftersom att vägen var ganska smal så jag tog en annan väg istället ;). Typ 10 minuter senare såg jag en orm också, så nu har jag även sett det här i det fria.

Nu över till något helt annat .. det finns ju en till langports skola som ligger i Gold coast och i oktober så är det typ ett mästerskap mellan Brisbanes langports och Gold coasts langports. Det är i sex olika sporter (basket, fotboll, pingis, badminton, volleyboll och "lättare touch football"(?)). Jag har anmält mig till volleyboll och fotboll än så länge, får se om det blir något mer. Så fram till själva mästerskapet så har dom träningar och laguttagningar som man får gå på, ska bli jättekul :).


Så här har mina morgonar sett ut den senaste veckan. Vi kanske inte har den allra bästa utsikten precis men det är iallafall skönt att kunna sitta ute i solen och äta frukost =).

Kram ! /sandra

Vardagslyx

Ojojoj jag har haft alldeles för mycket på hjärnan dom senaste dagarna ! Jag har dels fixat mig ett australiensikt konto och bokat flygresa. Har nämligen bestämt mig för att åka till Whitsunday för att snorkla vid Stora barriärrevet med Marlene. Ska bli så himla roligt att få träffa och umgås med henne i ett par dagar plus besöka barriärrevet :). The great barrier reef är det stället jag mest sett framemot att besöka här så jag är jätteglad ! Så den 7-9 oktober är jag i Whitsunday.

Jag har även bokat in mig på en 2-timmars surfing lektion nu på lördag med Alicia (en tjej från schweiz). Ska bli otroligt kul och väldigt spännande att se hur det går ;).

Idag efter skolan var jag och några till till ett kännt chokladcafé i South bank. Jag och Alicia tog en chokladfondue för två som var väldigt god !

Chokladfonduen: Jordgubbar, banan, marchmallows, bananbröd, mörk- och ljuschoklad !



Min klasskamrat Jorge var den enda av oss som inte tog chokladfonduen ..

.. men som ni ser så såg ju även hans ganska god ut ;)

Säger godnatt här ifrån ! /sandra

Bilder från lördagen


Saturday

Shorts och linne väder heeeela dagen :). Till och med nu på kvällen fast att det har blivit mörkt och solen gick ner för länge sen ! Hade gärna gått ut ikväll men eftersom att jag fortfarnade är lite sjuk så är det nog bäst att jag är hemma :( , resten av kvällen och imorgon ska jag satsa på att bli HELT frisk.

Var precis till seveneleven och köpte mig en coco-cola vanilla, den är ju inte så jättevanlig i sverige och jag hade aldrig provat den förut. Jag gillade den och den luktar gott ! Dom har även andra storlekar på läsken här, en burk i sverige är ju 330ml men här är den typ 450 ml och om man köper en flaska i sverige så är dom väl 500 ml men här är dom 600 ml. Så nu vet ni det ;). Om det är något mer ni undrar så är det bara att fråga !

Har lite bilder från idag men av någon anledning så kan jag inte ladda upp dom, får prova imorgon igen !

Bye ! /sandra


Friday

Idag efter skolan så blev det att först äta sushi och sen besöka ett museum !

Obs ! tyvärr ingen riktigt levande koala ;)

Sue



Vi kanske borde ha målat våra ansikten gröna så hade det sett ännu bättre ut ?

Efter gårdagens pubnight så har min förkylning kommit tillbaks .. så ikväll är jag bara hemma och tar det lugnt och äter mina oreokakor och snickers ;). Imorgon så är det World waterski championship här i Brisbane så jag ska åka dit och kolla. Tyvärr måste jag upp ganska tidigt imorgon för att möta upp dom andra på skolan för att ta bussen eller tåget dit (Red cliff tror jag stället hette).

Jag tror jag knappt har sett ett enda moln på hela veckan och när man är i solen så är det verkligen jättevarmt, undrar hur varmt det kommer att vara här när sommaren har kommit på riktigt ?! Men jag klagar inte :).

Trots att jag sitter här och är lite småförkyld så är jag på jättebra humör ! Jag är så glad att jag är här och att jag bestämde mig för att åka hit :) Dom här tre första veckorna har varit så himla roliga och jag har träffat så mycket nya männsikor från olika delar av världen och sett så mycket nya saker. Allt känns så obeskrivligt och jag är så otroligt tacksam för att jag har möjligheten att få göra det här. Jag saknar er där hemma såklart jättemycket <3 men jag har ju så fullt upp med mitt liv här så det går bra endå :)

Många kramar ! /sandra

City of lights

Sitter och käkar oreokakor (dom reade ut på woolworth för 1 dollar) och väntar på att klockan ska bli sju så jag kan möta upp dom andra :). Blev ett gympass idag, 45 minuter, det var otroligt skönt eftersom att det var ett tag sen ! det var riktigt kul också, jag ville fortsätta längre men jag fick inte ..

Today, jag har en spegel på mitt nya rum :D

Kan inte fatta att det redan är fredag imorgon igen ! går så fort.
Ciao ! /sandra

Lizard

Nu har jag flyttat in i mitt nya boende och det känns bra. Mina housemate som jag har träffat hittills verkar schysta och jag gillar mitt nya rum ! sängen är jättestor :D. Precis innan jag skulle åka från mitt förra boendet så såg jag en ödla på mitt rum, tur att jag inte behöver sova där nå mer ;).

Nu har jag precis ätit känguru. Kängurukorv, vet att det låter konstigt men det var gott fast vanlig korv är nog lite godare. Jag var även och handlade mat idag och har kommit fram till att jag borde handla oftare eftersom att påsarna blev lite för tunga.

Imorgon så är det ju Pub night igen men denna gång så är det lite special, det är nämnligen City of light i South bank. Berättar mer sen !

Ska nog försöka få in ett träningspass imorgon också :)

Ha det gött !  /sandra

Table tennis

Åh det var så nära ! två fjuttiga poäng .. var ju pingisturnering idag efter skolan och hör och häpna jag gick till final ! (visst det var inte så jättemånga som spelade men ändå) Hade varit väldigt kul att få vinna som tjej eftersom att det hade aldrig hänt förut på Langports. Vinnaren (som blev Paulo) får sitt pris på fredag som ska vara något bättre än choklad, då måste det ju vara ett bra pris, right ? ;) ännu en anledning att det kändes tråkigt att snubbla precis på mållinjen .. Aja jag får ladda inför nästa turnering istället, skulle vara grymt kul att få vinna något innan jag lämnar Langports !

Idag så var jag ju också i en ny klass och det kändes väldigt bra. Förut så var jag ju i två olika svårighetsgrader, där den ena var lite för lätt och den andra var lite för svår men den här klassen kändes mer som min nivå :).

Imorgon går mitt flyttlass in till city till mitt nya boende ! Kram <3 /sandra

Just nu - Webbkamerafoto

sore throat ..

Hej !

Hoppas allt är bra med er ! För min del är inte allt 100 % bra eftersom att jag har råkat på en förkylning :(, så direkt efter skolan och efter att jag hade lunchat så åkte jag hem och sov och tog mig en varm dusch. Så hela eftermiddagen/kvällen har jag bara vilat. Som tur är så känner jag mig bättre nu och hoppas att jag är piggare imorgon i skolan.

Imorgon ska jag även prova på att vara i en ny klass, min lärare tyckte att jag behövde en liten mer utmaning så jag ska vara med i Cambridge klassen som ska vara lite svårare än i den level jag är i nu. Dock känns det lite tråkigt eftersom att jag gillar mina classmates men vi kommer ju såklart träffas efter skolan och på helger så det känns lugnt ändå :). En annan positiv sak är ju att jag får chansen att träffa och lära känna ännu fler männsikor nu.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt så jag förhoppningsvis kan vara med på pingisturneringen som är efter skolan imorgon !
Ciao ! =) /sandra

Förresten så fick jag smaka Sues koreanska mat idag, kommer inte ihåg vad det kallades men det var iallafall väldigt spicy (kommer för tillfället inte på det svenska ordet för spicy :o , har hänt flera gånger dom senaste dagarna att jag glömmer bort vissa svenska ord ! haha vet inte om det är bra eller dåligt ? ;p ).

My second week

Hej !
Denna söndag har jag spenderat med en klasskompis, Sue :). Vi var till South bank på marknad och gick även på stan här i Brisbane och åt glass på Hungry jack för 50 cent ! Jag köpte också en tröja för 8 dollar vilket inte känns helt fel. Jag gillar affärerna här men jag måste försöka hålla i pengarna lite iallafall ;). Jag följde även med Sue till en koreansk supermarket eftersom att hon skulle handla mat så nu ska Sue lära mig att laga något koreanskt någon dag :D. Innan vi drog hem så åt vi sushi, muuums ! blir nog sushi fler gånger för mig här eftersom att det är väldigt billigt och gott :) Hemma i Sverige så är det ju ingen som har velat äta sushi med mig :(, som tur är så gillar dom flesta här sushi ;).

När jag kom hem så såg jag två djur utanför huset, tyvärr så var det väldigt mörkt så jag såg dom inte så jättetydligt. Jag blev väldigt överraskad och dom var bara en meter ifrån mig ! Dom var typ lite mindre än en katt och hade en ganska fluggig svans, vet någon vad det kan vara för djur ?

På marknaden

Det var typ en cirkus/komik show i South bank som vi kollade på  :) det var kul !

Idag har det varit väääldigt varmt här hela dagen, som ni ser inte ett enda moln på himlen =). Inte enns när jag skulle gå hem på kvällen då det hade hunnit blivit mörkt så frös jag inte det minsta, sommaren är på väg här !

Nu har jag precis tvättat lite grann och fixat lunchlådor, nu blir det bara att ta det lugnt. Jag kom precis på att det var två veckor och två dagar sen jag åkte hemifrån, längre än så har jag aldrig varit hemmifrån ! Saknar er där hemma men samtidigt så är jag så himla glad över att mina två första veckor har gått så himla bra och varit så roliga :). Jag känner mig mer och mer hemma för varje dag som går och jag ser framemot nästa vecka !

Ha det jättebra ni också ! <3 /sandra

I need to buy an umbrella !

Nu sitter jag och lyssnar på musik framför datorn och är på väldans bra humör :D. Dagen blev inte riktigt som den var planerad men den vart lyckad ändå ! Var ju tänkt att vi skulle spela volleyboll efter skolan men pga regn så blev det inställt .. istället så var jag och ungefär 15 personer från skolan till en kinarestaurang och käkade. Maten var god och jag fick mig en liten lektion hur man äter med pinnar ;) (som dock inte verkar vara min största talang).

Idag har jag då känt kyla här ! när det började regna så blev det verkligen jättekallt så efter att vi hade käkat så var jag och några till ganska frysna så vi bestämde oss för att gå till ett café och dricka kaffe. Vi måste ha setat där i ganska många timmar och pratat eftersom att klockan redan var halvsju när jag kom hem men det var väldigt trevligt =)

Imorgon blir det bio med Olivia, vi ska se The Change-up. Får se om vi hittar på något efter biobesöket :)

Några bilder från Pub night i torsdags !

Varje torsdag så går vi till en ny pub och denna torsdag var vi till en pub som ligger i Valley så vi tog tåget dit. Denna Pub var lite mindre än den vi var till förra veckan och den här låg även mer utomhus. Det var en trevlig kväll och det var väldigt många Langportsstudenter som var där :). Bjöds t.o.m. på breakdance av Paolo (han på bilden längst ner).

I like my life here in Australia ! hare bra =) /sandra

What kind of animal is that ?

Varje onsdag så är det en marknad i mitten av Brisbane med frukt, grönsaker, mat, blommor m.m. Jag och Anna gick dit efter skolan och kollade lite, jag köpte även en burk peanut butter (kostade bara 1,5 dollar så varför inte ? gott ju !).
I Queen street mall så hade dom typ "utställning med några djur", så nu har jag sett min första orm här i Australien (i en bur dock men det var nog bra det ;)). Dom hade även en sköldpadda och ett till djur som jag inte vet vad det var för något :p , typ en vit stor råtta som såg lite ut som en chinchilla (inte riktigt lika söt). Om det är någon som vet vad jag menar för djur så får ni gärna säga till ! Jag tycker det är kul med alla dessa nya djur och jag ser verkligen fram emot att se kängurur, koalabjörnar och vombater. Eftersom att jag bara har hållt till i stan än så länge så har jag bara sett fåglar men man stöter på dom dagligen här, dels kalkon. Om jag kommer ihåg kan jag knäppa kort på dom andra sorterna.

Ett jättelyckat kort på skölpaddan

Där har ni även två bilder från en del av min promenad till och från skolan (tyvärr så är den största delen av vägen jag går trafikerad med ganska många övergångar då man måste vänta länge på grön gubbe)

Imorgon är det Pub night igen :D. Nu ska jag äta en macka med mitt nyinköpta jordnötssmör ! /sandra

PS. Om ni inte vet vad en vombat är för något så googla på det, dom är jättesöta !

06.09.11

Buhu, jag som ville kolla på idol på datorn men så funkade det inte :( så det fick bli Ensam mamma söker istället. Dom tv kanalerna vi har här i huset är inte dom bästa, typ bara nyheter hela tiden.

Inte hänt så jättemycket speciellt idag. Var till skolan och efter så lunchade jag med några som vanligt och sedan fick jag lov att gå till banken. Jag har inte kunnat ta ut pengar här av någon anledning men nu har det iallafall typ löst sig :) skönt. Efter det blev det en till sväng till skolan och sen en promenad hem. Väl hemma så blev det lite workout =). Blir ju inte alls lika mycket träning nu när jag är här i Australien men om jag får in ett par pass i veckan så är jag nöjd. Jag behöver få träna för att må bra !

Nu är jag trött så jag ska sova nu, godnatt ! /sandra

Monday

Nu har jag fixat ett nytt boende och jag flyttar in redan på onsdag nästa vecka ! Boendet är väl ganska likt mot det jag har nu fast att det är en lägenhet istället för ett hus och plus att jag har en egen balkong :). Jag hoppas att jag trivs lika bra där som jag har gjort här men det ska nog inte vara några problem. En annan väldigt positiv sak med lägenheten är att den ligger i stan så det tar bara typ 5 minuter att gå till skolan. Där jag bor nu tar det ju 45 minuter att gå in till stan och skolan .. så det känns väldigt skönt att ha boende fixat :D.

Funderar på om jag ska till Byron Bay på söndag fast jag ää'r inte helt säker än. På fredag så blir det iallafall beachvolleyboll efter skolan :D å så hade jag tänkt få in ett biobesök med Olivia. Hoppas på en till bra vecka !

Bye ! /sandra

My first week

Jag har redan varit en vecka här i Australien ! tiden har gått fort fast samtidigt så känns det som att det var länge sen jag anlände. Jag är supernöjd över min första vecka här, träffat massa nytt folk från olika delar av världen och varit ute på massa skoj =). Jag trodde att det skulle vara jobbigare  nu i början med dels engelskan och att komma in i det hela men det har ju gått hur bra som helst !

Idag började jag dagen bara med att slappa här hemma och äta en god frukost sen lite senare blev det lite styrketräning och ut på en löprunda. Skönt att få känna lite högre puls och låta kroppen jobba. Det är väldigt mycket upp och nedför hä'r med branta backar så benen fick sig en rejäl omgång :). Dock så hade jag lite ssvårt vart jag skulle springa eftersom att det är ganska lätt att bli vilse här :p.

Efter en dusch och en lunch som bestod av lax så var jag in till stan och kollade på ett annat boende. Återkommer senare om det ! 

Nu har jag precis kollat på Eclipse (som var bättre än vad jag mindes att den var (y)!) och ska chilla resten av kvällen och laga middag. Bye ! /sandra

Thailand Januari-11

It was amazing


Promenad till Kangaroo Point

At Kangaroo Point, Olivia and Me. The city of Brisbane i bakgrunden !

Lite svårt att ta bra bilder på fyrverkerier med min kamera men här har ni iallafall en bild från ena delen av fyrverkerierna

Som jag sa så skulle ju fyrverkerierna vara amazing och det var det också ! Fullpackat med folk redan flera timmar innan det skulle börja. Vi var där vid fyratiden och hade picnic och pratade, sen vid sjutiden började det. Dom hade satt ut sex stycken "fyrverkeriöar" på olika platser på floden som går runt själva centrum av Brisbane och även några högst upp på skyskraporna. Det var en väldigt bra show som höll på i kanske 10-15 minuter. Det var ju redan en otrolig utsikt över staden när det började bli mörkt ute med alla tända skyskrapor och det blev ännu bättre med fyrverkerierna !

En väldigt lyckad och trevlig kväll :) Nu har jag precis skypat med mamma och pappa och jag är så glad !

Ni hemma i Sverige har ju några timmar kvar på den här lördagen men min börjar gå mot sitt slut. Godnatt =) /sandra


HELG !

Så nu har jag ett australiensiskt telefonnummer, bra att ha här ! Var ju på fotbollsmatch igår, det blev väldigt lyckat. Stämningen var bra och australien vann med 2-1 :). Efter matchen var jag dock jättetrött så det var skönt att komma hem och att verkligen få sova ut nu på morgonen. Efter den här veckan behövde jag nog det, har ju haft fullt upp och jag har varit med om mycket nytt. Men jag klagar inte, det har varit jättekul =). Nu är jag redo för Riverfire ikväll, det är en gång om året här i Brisbane och enligt lärarna så ska det vara helt amazing så det ser jag fram emot :). Jag ska vara vid Langports halv tre för att möta upp dom andra så ska vi ha picnic före.

Några från skolan ska till Lone Pine (ett zoo med massa australiensiska djur, alltså bl. a. koalor och kängurus !) idag före Riverfire och jag är otroligt sugen på att följa med fast jag tror det är bäst att jag väntar lite med det. Har ju redan ganska fullt upp med aktiviteter den här veckan så jag spar nog  med Lone Pine besöket till senare. Ska ju vara här ganska länge till :).



Där har ni tre bilder från matchen !

Nu ska jag göra mig lite frukost och sen kanske gå till marknaden och kika lite som är här i Kelvin Grove. Ha det bra ! /sandra

Peppadpeppad

Igår efter skolan så var vi ju till Kangaroo Point efter skolan. Vi åkte färga dit och kollade på den underbara utsikten över Brisbane (nu vet jag att Kangaroo Point är som en utkiksplats över Brisbane med ett café som låg väldigt fint till). Jag knäppte lite kort men orkar inte lägga in dom nu, visar dom senare :). Men det var iaf en väldigt lyckad utflykt eller vad man ska kalla det ! När jag kom hem fick jag lov att skynda mig att äta, duscha och fixa mig inför Pub Night. Det var väldigt mycket folk ute för att vara en torsdag, undrar hur det är en lördag här ? kön in till den andra puben/cluben  vi var till var betydligt längre än vad den brukar va i borlänge :p. Cirka 75 meter kanske, men det gick ganska fort ändå. Väl där inne så var det väldigt stort med två våningar och två dansgolv, musiken var helt okej. Det var iallafall en kul kväll (inte så sen för mig dock eftersom att jag blev ganska trött på slutet) och jag ser fram emot fler Pub nights !

Kan inte fatta att det redan är helg och att den första skolveckan är slut ! aja nu är jag iallafall jättepeppad för fotbollsmatchen ikväll, Australien-Thailand :D länge sen jag gick på en "stor" fotbollsmatch.

Kram ! /sandra

RSS 2.0