Birthday

19 år !

Då var man ett år äldre. Började med att logga in på skype imorse och min fina syster och pappa sjöng så fint för mig :) Öppnade även min sista födelsedagspresent från dom <3.

Efter det blev det gymmet en vända (så skönt eftersom att jag varit sjuk i typ en vecka, hade massa energi !) och på vägen hem köpte jag med mig en grillad kyckling. Tyvärr var den lite dyr men det är ju ändå min födelsedag idag :) så jag fixade iordning en god lunch med kyckling, lax, vattenmelon, färsk mango, sallad och dressing som jag åt ute o solen. Så galet varmt ute idag (här inne också för den delen) !

Blir alltså en varm och solig nyårsafton för mig som spenderas först på beachen och sen får vi se vart vi hamnar =)

Today's outfit

Har inte tid och fixa nå bättre bilder :p nu ska jag göra nånting åt mitt hår !

Gott nytt år ! /sandra

18 år


Börjar med att visa lite bilder från idag när jag och Laura var till St Kilda beach :)


Laura och jag !

Har varit riktigt fint och varmt väder idag och det ska bli ännu varmare nu under nyårshelgen, yey ! Blir antagligen  att fira nyår (och min födelsedag) på beachen imorgon :)

Så idag är det min sista dag som 18-åring, kommer kännas konstigt att vakna upp helt själv imorgonbitti ! min värdfamilj är i Sydney nu i några dagar så det är bara jag och kycklingarna här.

Jag kan då iallafall säga att 2011 har varit ett händelserikt år som jag ALDRIG kommer att glömma ! Det  har varit en känslomässig bergochdalbana och det har varit tufft ibland (dock mest den första delen av året).

Efter min 18-års/nyårsfest åkte jag till Thailand i två veckor med min underbara familj, en bra start på året !
Direkt efter att jag kom hem tog jag körkort och jag fortsatte att kämpa på med allt jobbigt skolplugg. Jag blev singel efter ett nästan tre årigt långt förhållande och jag stressade vidare med skolan.
Jag, Elin och Vickis spenderade några härliga och välbehövliga dagar i fjällen i Vickis stuga :)
Tillslut kom äntligen plugget till sitt slut och jag ¨kte till Zakyntos med klassen och kom hem och tog studenten :D shit, vilken underbar dag <3

Sen vare dax för sommarlov med lite jobb, chill, kompisar, p&l, stockholm med Elin och Ottis och Piteå i en vecka. Massa förberedande inför Australien också såklart :)

26 augusti lyfte planet från stockholm för att ta mig till Brisbane :)

Där har ni en liten kort sammanfattning av mitt 2011 !

Nu väntar jag på att Ann och Laura ska komma hit så ska vi kolla på film :)

KRAM ! /sandra

Christmas in Australia

God jul !

Blev en liten svensk jul igår ! På dagen träffade jag Isabelle en sväng och åt lunch i Camberwell och på kvällen åkte jag hem till Michael. Vi var fem personer där och alla hade någonting med Sverige att göra. En kille från Nya Zeeland som har en son som har en svensk mamma och en tjej här från Australien som har en svensk pojkvän. Också jag, Gabriella och Michael :) En helt klart annorlunda men trevlig julafton !

Gabriella och jag :)

Michael och Gabriella !

Kocken

Så här såg mitt julbord ut iår ;) australiensisk BBQ, sill, typ köttbullar och brunsås ! Det var riktigt gott så jag fick matkoma (precis som det ska va på julafton :D)

Lite senare drack vi glögg och åt pepparkakor ! :D

Idag firar ju min värdfamilj jul så jag tä'nkte jag skulle vara hem dom och fira men tyvärr har jag varit lite sjuk. Vi började med att öpnna julklappar på morgonen och sen vid lunchtid gick vi hem till en granne för att äta, tyvärr kände jag mig febrig och det var väldigt varmt ute (ingen bra kombination) så jag fick lov att gå hem. Hade ju sett framemot den här dagen ganska mycket så jag blev ju såklart ganska ledsen att jag skulle bli sjuk precis idag :(. Men jag känner mig iallafall bättre nu så det är ju bra !

Jag har fått en massa fina julklappar ! :) fler än vad jag trodde jag skulle få ;)

Jordan, jag och Janet :) (å lägg märke till den fina barbien på min fot;)). På väg till grannen då jag fortfarande mådde ganska bra.


Här har ni en bild från årets julafton ..

.. och här är en bild från förra årets julafton. Nå är jag mig lik ? :p Lite mer fixad på den nedre bilden men annars så tycker jag att jag är mig ganska lik ! (lite blondare nu dock). Gud vad mycket som kan hända på ett år egentligen, har varit ett händelserikt år !

Som jag hade väntat mig så har såklart hemlängtan varit lite extra nu under jul och speciellt idag eftersom att jag var sjuk men det har helt klart varit en värd upplevelse att få prova på en jul i ett annat land :) Men jag kan säga nu att jag föredrar den svenska julen före den australiensiska ;) visst jag gillar sommar och sol fast julkänslan man har i Sverige är ju något extra :) Hoppas att ni har tagit vara på julen hemma i Sverige och njutit fullt ut av den för det vet jag att jag kommer göra nästa år :)

Ha en fortsatt trevlig juldag :) God jul ! /sandra

Dan före dopparedan !

Hejhopp !

23 december idag, alltså är det julafton imorgon ! känns jättekonstigt :p. Dan före doppardan brukar jag typ alltid vara till romme alpin och åka bräda och slå in paket, äta pepparkakor och klä julgranen. Iår är det lite annorlunda, fast jag har iallafall hjälpt Ann (min värdmamma) att slå in julklappar :). Så har jag även varit in en snabbis till gymmet och även en tur in till stan för att hitta en klänning nu till jul (tyvärr hittade jag ingen utan kom hem med ett par nya skor istället). Idag har det också varit otroligt varmt, vet inte exakt hur varmt men någonstans mellan 30-40 grader. Menmen jag klagar inte, jag kom inte till Australien för att fira en svensk jul ;).

I veckan var min kompis Steve från Brisbane på besök här i Melbourne så jag mötte upp han för en promenad runt the city :) Dels så var vi in i en julbutik och försökte få lite julkänslor !

Det gick sådär, julkänslorna är fortfarande ganska långt borta :p

Men vädret var då iallafall toppen :)

Jag har kommit på att Melbourne är väldigt stort ! och såklart väldigt fint också :)


Igår blev det en kort utgång med Liv och Laura till en bar som sålde nån champangeliknande drink för 1 dollar styck :) tyvärr var den inte så god så Liv och Laura fick dela på min ;p

I söndags följa jag med Rebecka när hon skulle ut och dansa salsa, ojoj min taktkänsla är inte den bästa :p men det var kul att prova på iallafall !

Jag avslutar med en bild från surfing weekend :) åh vad jag saknar det ! <3

Om typ 40 minuter är det julafton här, blir min första julafton i ett annat land ! Jag och Gabriella (som jag ska till Sydney med) ska åka hem till Michael (en svensk här som jobbar på IKEA) för lite julfirande framåt kvällen. Tror att det skulle vara lite annat folk där också men inte från sverige. På morgonen/dagen blire nog att skypa med familjen och slå in lite julklappar och bara ta det lugnt (kanske lyssna på lite julmusik ;)) :). På söndag blire att fira jul med min värdfamilj !

God jul på er och hoppas att ni får en jättemysig julafton :) Kram ! /sandra

Två veckor kvar !

Ojoj blir inte många inlägg här nuförtiden :P

Har varit en bra vecka iallafall och idag blev det en sväng till stranden eftersom att det var så otroligt varmt med min finska vän Mia :)

St Kilda beach, kanske inte ser så jättevarmt ut men jag lovar det var det ! blev bara ett par timmar där eftersom att det var så varmt så man blev ganska trött på solen.
Menmen jag klagar inte :D

Efter stranden blev det att dra in till stan för att möta upp Marléne :) När jag kom hem vid åttatiden så hade jag tänkt att åka in till stan igen lite senare men jag känner att jag är för trött för det. Får bli godis och chill här hemma istället. Har ju varit ute typ alla lördagar nu så en hemmakväll känns välbehövligt :)


Igår blev det utgång med dom här tjejerna (Maren,Gabriella, jag, Laura). Tyvärr är min kamera lite kass ibland ..
Blev en lagomt sen kväll på en liten pub med ett bra liveband :)


Blev IKEA besök i veckan också med Liv :) kände att jag fick lov att knäppa en bild.

Var ett shoppingcentrum vid IKEA så vi tog oss en titt där och jag köpte ett par rosa shorts ;)

Om en vecka är det julafton och om två veckor fyller jag år, kan inte riktigt fatta det ! och idag på stranden var det folk som bar tomteluva, hehe ;p.

Ha en bra lördag :) /sandra

My weekend

Då var ytterligare en helg slut här, redan tre veckor här i Melbourne. Helgen var bra iallafall och spenderades med kompisar. På lördag blev det promenad runt i stan, biobesök (New year's eve) och utgång och på söndag en tur med citytramen och sushi :). Melbourne klarade sig ganska bra från regnet den här helgen, det var bara på lördagkväll det spöregnade,tyvärr samtidigt som vi skulle till Chapelstreet (stället där vi skulle gå ut) så vi blev ganska blöta men vi kom fram till slut och det blev trots detta en helt okej kväll. Fast måste säga att hittills tycker jag att utelivet i Brisbane är bättre :p. Sen när jag skulle åka hem vid tretiden så tog det typ en halvtimme att hitta en taxi, hehe trodde att jag inte skulle ta mig hem där ett tag ..

Köpte med mig lite lösgodis från stan idag, tyckte faktiskt att de höll nästan lika mått som i sverige :D dock lite dyrare men inte så farligt !

Nu laddar jag inför en ny vecka !

Kram :) /sandra

Tionde december

Hej !

Har blivit lite sämre på att skriva här men jag har bara inte haft någon lust. Ska försöka bli bättre. Vädret har varit supervarmt hela veckan men nu till helgen ska det bli regn :(. Har hört att vädret ska vara så här i Melbourne, först sol i några dagar och sen regn. Det regnar inte nu iallafall och jag hoppas att det inte börjar eftersom att jag ska in till stan snart.

I onsdags var jag på ett spinningpass på gymmet, ojoj så jobbigt och svettigt. Kändes att jag inte har gått på spinning på några månader :p.

Eftersom att det har varit så fint väder så låg jag ute och solade, läste och åt lunch i parken precis här utanför huset :). Fin utsikt över melbourne city ! Jag börjar känna mig hemma nu här i området som jag bor i och jag gillar det och det är ett mysigt område. Till Camberwell (där dels mitt gym och lite andra affärer, restauranger, bio och sånt finns) tar det tio minuter med cykel och in till stan kan jag ta mig in på en halvtimme :) Några andra au pairer som jag har pratat med behöver ibland mer än en timme för att ta sig in till stan, så jag är glad att jag bor där jag bor !

Hoppas att ni får en superhelg med massa snö och pepparkakor :) /sandra

Bilder från Whitsunday

Nu har jag äntligen fått bilderna från Marléne från när vi var till Whitsundays !

Whiteheaven beach, så otroligt vackert !



Jag och Marléne :)


En av dom bästa sakerna var att vi var helt själva på beachen ! (plus dom andra som var på vår båt såklart)

På hostelet, tack för en superhelg Marléne ! <3

Helt klart tummen upp för Whitsunday och Arlie beach :)

Nu när jag ändå skriver här så kan jag ju passa på att berätta vad jag har haft för mig dom senaste dagarna. I lördagskväll möötte jag upp Marléne i stan för en fika och bowling, efter det mötte vi också upp tre andra tjejer och va med dom. Vi gjorde inget speciellt utan bara pratade och satt oss på ett fik och vid tolvtiden ungefär tog vi alla tåget hem.

På söndag var det julfest hemma hos Marlénes familj med massa god mat och prat :). Det har varit så himla kallt här den här helgen fast nu idag och igår är det soligt och fint :) hoppas det håller i sig.

Igår träffade jag två tjejer från tyskland en snabbis men det blev inte så¨länge eftersom att vi alla skulle jobba. På kvällen bokade jag även flyg till Sydney ! så den 14-17 januari kommer jag vara där med Isabelle och Gabriella :) (båda från sverige). Ska bli spännande !



Godis och WASA

Hej !

Jag som så gärna ville se luciatåget på svenska marknaden idag missade det :( klantigt av mig ..

Jag fick iallafall äta lite svenskt godis och gå runt och kolla vad dom sålde där. Det var mycket större än vad jag trodde det skulle vara och det var jättemkt folk ! inte bara från Sverige utan från hela scandinavien. Det är nog mer svenskar än vad jag trodde här i melbourne. Å väldigt många svenska barnfamiljer !

Dom sålde dels kanelbullar, dansk korv, kubb, julgrejjer, godis, räkmackor, knäckebröd (som jag köpte två paket av ;)) och massa mer. Tyvärr fick jag inte så mycket julkänslor (fast det hade jag väl inte riktigt väntat mig heller) utan det kändes lite mer som en skolavslutning ibland, haha !

Nu blir det snart att dra in till stan så får vi se vad resten av dagen/kvällen har att bjuda på ! Sol är det ute nu så det är shortväder så här i början av december :)

Tyvärr har jag inte jätte intressanta bilder att bjuda på

Utbudet på lösgodis var inte jättestort men dom hade iallafall mina favorit döskallar :). Har redan ätit upp allt jag köpte .. när det gäller att spara godis så är jag hopplös, det går inte :p

Hoppas ni har lite mer julkänslor än vad jag har :) /sandra

December

Första december idag ju ! det är alltså julafton och min födelsedag den här månaden. Vet dock inte vad jag ska göra än under dom dagarna men det visar väl sig. Har inte hänt så jätte mycket speciellt dom senaste dagarna, lite jobb, lite gym och lite chill. Idag tog jag även tåget in till centrum en sväng och som dom flesta gånger kom jag hem lite fattigare men med en ny klänning :). Centrumet här 'är ju lite större än i Brisbane så jag virrade runt lite grann men jag ska nog lära mig det snart ! det är ju faktiskt fortfarande bara andra veckan i denna stad.

Redan torsdagkväll så snart är det helg igen. På söndag blir det julfest hos Marlénes värdfamilj :) och på lördag ordnar svenska kyrkan en marknad och jag har hört att dom ska sälja svenskt lösgodis där :D (det som jag har saknat mest när det gäller matväg) yey !

Kram ! /sandra

RSS 2.0